مصاحبه تفصیلی با حمید استیلی
حميد استيلي:شرايط من نزديک به شرايط افشين قطبي است و از این حیث تفاوتی با او ندارم/25خرداد تمرينات پرسپوليس شروع ميشود
پس از تصميم نهايي افشين قطبي در خصوص عدم همکاري با پرسپوليس، حميد استيلي در نشست با كاشاني برای سرمربیگری پرسپولیس به توافق رسيده و منتظر ديدار با اعضاي هيات مديره است. دیداری که بیشتر فرمالیته به نظر می رسد!
**آقاي استيلي مذاكراتتان برای مربیگری درپرسپولیس به كجا انجاميد؟
طي جلساتي که با مدير عامل باشگاه داشتم، صحبتهاي ويژهاي در خصوص فصل جديد براي مسابقات پرسپوليس در سه جام، مورد ارزيابي قرار گرفت و با آقای کاشانی به توافق رسیدم.البته در خصوص سرمربيگري باید منتظر تصميم نهايي هیات مدیره باشگاه بمانم.
**آيا برنامه مکتوبي از سوي شما به باشگاه ارائه شده است؟
برنامههايم را براي فصل جاري بصورت مکتوب آماده کردهام تا در جلسه هيأت مديره ارائه كنم.
**جلسه هیات مدیره تيم پرسپوليس چه زماني برگزار ميشود؟
امروز و فردا اين جلسه برگزار ميشود که در آن نشست، تکليف سرمربيگري به صورت صد در صد مشخص خواهد شد.
**از ظواهر امر طبق آنچه انتظار می رفت شما سرمربی پرسپولیس هستید.آرزویی که مدتها به دنبال تحققش بودید. شما چه شرايطي را براي باشگاه در نظر داريد؟
شرايط من نزديک به شرايط افشين قطبي است. ما بايد براي حضور در سه جام؛ ليگ قهرمانان آسيا، ليگ برتر و جام حذفي، ابزار و تجهيزات کاملي را در اختيار داشته باشيم.
**مگر فصل قبل شرايط مهيا نبود؟
چرا. اما براي قهرماني در يک جام. ما در فصل جديد بايد در سه جام بصورت مدعي بازي کنيم. الان تيمهاي ليگ برتر، پرسپوليس را به عنوان تيم قهرمان نگاه ميکنند و شرايط دشواري را در پيش رو داريم.
**آيا فکر نميکنيد بعنوان سرمربي، مسئوليت خيلي سنگيني را بر عهده خواهيد داشت؟
صد در صد. اميدوارم با کمک مدير عامل، باشگاه، هواداران، اصحاب رسانه و... بتوانم از اين امتحان سربلند بيرون بيايم.
**حميد استيلي با حاشيهها و زير و بم فوتبال ايران آشناست، آيا تخصص خروج از بحرانهاي احتمالي را هم داريد؟
من سعي ميکنم با حمايت باشگاه و ايجاد همدلي در بين بازيکنان و ياري از هواداران پرسپوليس، شرايط را طوري آماده کنم که بحرانهاي احتمالي نتواند در تيم وارد شود.
**ملاک شما براي انتخاب بازيکن چيست؟ آيا مسائل فني را ملاک قرار ميدهيد يا مسائل اخلاقي را؟
اولين فاکتوري که براي گزينش بازيکن مورد نظر من است، مسائل فني است که بايد بازيکن در پست مورد نظر کارايي مطلوبي داشته باشد و همچنين بايد از نظر اخلاقي در حد پرسپوليس باشد تا بتواند در شرايط حساس و بحرانهاي احتمالي در خدمت تيم باشد.
**و شرايط جذب بازيکن در پرسپوليس؟
تيم پرسپوليس پس از کسب قهرماني و دريافت مجوز حضور در رقابتهاي لیگ قهرمانان باشگاههای آسيا، در شرايط خاصي قرار دارد. شرايط پرسپوليس، شرايط ملي است و حضور بازيکنان در تيم پرسپوليس افتخاري است که به ارتقاي فوتبال آنها ميافزايد. از سوي ديگر حضور در پرسپوليس ميتواند سکوي پرتاب آنها به تيم ملي و تيمهاي معتبر اروپايي باشد و ما سعي ميکنيم بهترين گزينهها را در پستهاي مورد نياز جذب کنيم تا پاسخگوي حضور در سه جام باشيم.
**عامل اصلي موفقيت پرسپوليس در قهرماني هفتمين دوره ليگ چه بود؟
صداقت، يکدلي، اتحاد و اعتماد در يک زمان محدود، عامل اصلي قهرماني پرسپوليس بود. تيم پرسپوليس در مقطعي دچار افت روحي و بحران زدگي شد که با تلاش کادر فني و مدير عامل باشگاه در شرايط ويژهاي مورد بررسي قرار گرفت و به موقع اين بحران از تيم خارج شد. تيم پرسپوليس در آخرين ديدارهاي ليگ برتر همچون زنجيري متصل و محکم، فعل قهرماني را معنا کرد و توانست مزد زحمات خود را بگيرد. تفکر قهرماني و شخصيت خوب بازيکنان، ما را بسوي قهرماني سوق داد.
**در خصوص کريم باقري و تغيير پست کاپيتان پرسپوليس چه نظري داريد؟
کريم باقري نه تنها در زمين بازي، بلکه در خارج از مستطيل سبز نيز براي تيم يک الگو و کاپيتاني تمام عيار است. باقري تنها در چند ديدار پاياني ليگ، در پست تخصصي خود بازي کرد و نشان داد همان کريم آماده سالهاي گذشته است و حتي براي ما گلزني کرد.
** شما بعنوان سرمربي، ديگر اعضاي کادر فني را در نظر گرفتهايد؟ آيا گزينههاي شما داخلي هستند يا خارجي؟
بايد اول تکليف خودم در جلسه هیات مدیره مشخص شود تا بتوانم در خصوص همکارانم تصميم بگيريم. من معتقدم که کادر فني بايد در آرامش باشد. کنار هم بودن، همديگر را قبول داشتن و درک کردن يکديگر، خيلي مهم است. من اعتقاد دارم کساني که در کنارم حضور خواهند داشت بايد از من قويتر و با هوشتر باشند تا بتوانم از حضور آنها نهايت استفاده را ببرم. هر چه سطح کيفي و دانش همکاران من بالا باشد، شرايط براي کار بهتر ميشود.
** آيا قرارداد يکساله ميبنديد؟
در حال حاضر برنامه مکتوب و شفاهي من با باشگاه پرسپوليس يکساله است اما چون حضور در لیگ قهرمانان باشگاههاي آسيا طي دو فصل فوتبال ما برگزار ميشود، بايد در اين خصوص نيز با مدير عامل باشگاه صحبت کنم.
**می خواهیم خیلی رک با شما صحبت کنیم!در این چند فصل همواره صحبت هایی در رابطه با کارشکنی در نتيجهگيري تیم از سوی شما و البته در این فصلی که گذشت اختلاف با افشين قطبي شنیده می شد.نمی خواهید بگویید که این صحبتها همه شایعه بوده است؟!
ببینید. به نظر من این صحبت ها مهم نيست. مهم اين است که تيم نتيجه بگيرد و مهمتر از آن خوشحالي مردم و هواداران خونگرم پرسپوليس است. در کنار پرسپوليس بودن، افتخار است. من هم به اين تيم، باشگاه و هوادارانش افتخار ميکنم و هر اتهامي را با جان و دل قبول ميکنم و خوشحالم که در نهايت با قهرماني پرسپوليس، در کنار هم اشک شوق ريختيم و شادي کرديم.
**چند درصد از بازيکنان فصل قبل را حفظ ميکنيد؟
ما سعي داريم اسکلت اصلي تيم را حفظ کنيم و تلاش ميکنيم تا با به خدمت گرفتن مهرههاي کليدي بتوانيم تيم را براي اولويتبندي خود که به ترتيب ليگ قهرمانان آسيا، ليگ برتر و جام حذفي است، تدارک ببينيم. همچنين قصد داريم يک نيمکت قوي براي پرسپوليس تعريف کنيم که فاصله بازيکنان اصلي و ذخيره تيم در حد ناچيزي باشد.
**تمرينات پرسپوليس از چه زماني آغاز ميشود؟
ما از روز بيست و پنجم خرداد ماه تمرينات را شروع ميکنيم و تنها مشکل ما عدم حضور مليپوشان است که پس از آخرين ديدار تيم ملي که اوايل تير ماه است، بازيکنان مليپوش را در اختيار خواهيم داشت.
**سفر کانادا و آمريکا اختلالي در تمرينات ايجاد نميکند؟
مشکل ما تداخل سفر برون مرزي با تمرينات و آماده سازي تيم است که در اين سفر ما با اختلاف تقريبي 11 ساعتي مواجه هستيم که بايد بدنها پس از سفر به حالت اوليه باز گردد.
**بعد از سفر برون مرزي آيا اردوي داخلي هم در برنامه کاري شما هست؟
بله. براي آمادگي جسماني و ايجاد آمادگي بدني بازيکنان، در مناطقي که هم سطح درياست تمرينات بدنسازي را پيگيري ميکنيم.
**چند درصد از نياز جذب بازيکن در فصل آتي تامين شده است؟
ما تاکنون 50 درصد از بازيکناني را که در نظر داشتيم، جذب کردهايم و پس آن تلاش ميکنيم تا بهترينها را انتخاب کرده و به تيم تزريق کنيم.
**گزينههاي شما بيشتر داخلي هستند يا خارجي؟
اعتقاد ما براي جذب بازيکنان پس از مسائل فني، اخلاق و الگوي ورزشي است و دوست داريم گزينههاي داخلي را انتخاب کنيم تا اگر ارتقا و پيشرفتي صورت ميگيرد از بازيکنان داخلي باشد، چون بازيکنان داخلي بخوبي با شرايط و روحيات همديگر آشنا و لحظات و زمانهاي بحران را بخوبي درک ميکنند.
**آقاي استيلي قراردادهاي داخلي تقريباً ثبات قانوني ندارد، باشگاه چگونه با ديگر بازيکنان به توافق ميرسد؟
توافق و ملاک باشگاه، صحبتهاي شفاهي و تعهدات اخلاقي است و اگر بازيکني به صحبتها و قراردادهاي داخلي پايبند نباشد، هيچگاه به کار نيامده و رفتن او بهتر از ماندنش است و اين موضوع بهترين گزينش براي بازيکنان حرفهاي است.
**در خصوص افشين قطبي...
افشين قطبي مربي خوب و با کلاسي است که من دوست داشتم بيشتر از دانش او استفاده کنم اما شرايط به گونه ای رقم خورد که افشين تصميم به رفتن گرفت و من اميدوارم او در هر کجا که فعاليت ميکند، موفق و سرفراز و پيروز باشد.
**حرف آخر...
از حضور پر شور هواداران پرسپوليس در آخرين ديدار ليگ برتر و جشن قهرماني در ورزشگاه يکصد هزار نفري آزادي تهران تشکر ميکنم و از آنها ميخواهم پرسپوليس را در هر شرايطي تنها نگذارند و همانطور که قبلاً نيز ثابت کردهاند، اين تيم را تا قهرماني در لیگ قهرمانان باشگاههاي آسيا حمايت کنند.
پارس فوتبال

Bookmarks